Áfonyás sült camembert

Áfonyás sült camembert

 

Áfonyás sült camembert

 

 

Hozzávalók 1 személyre

1 db kerek, fadobozos camembert sajt

1 kis doboz áfonya

1 tk vaj

1 tk méz

 

 

 

 

Elkészítése

A sajtot vegyük ki a dobozból, csomagoljuk ki, majd vékonyan vágjuk le a tetejéről a kérget. Közben melegítsük elő a sütőt 140 fokosra.

Kenjük meg a camembert-t szoba-hőmérsékletű vajjal, és szép sorban rendezzük el a tetején az áfonyaszemeket úgy, hogy előtte egyenként alul megszúrjuk őket késheggyel.

A tetejére csorgassunk 1 teáskanál mézet, majd tegyük vissza a doboz aljába, és így mehet a sütőbe. Addig süssük, amíg az áfonya mélybordós-lilás lesz, és kicsorog a leve. Forrón kínáljuk, pirítóssal.

 

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/