Parmezános tonhalfasírt

Parmezános tonhalfasírt gabona hozzáadása nélkül

Parmezános tonhalfasírt 

Hozzávalók 2 főre:

300 g tonhal (jó a konzerv is),

100 g kaliforniai paprika összekockázva,

20 g reszelt parmezánsajt,

2 tojás,

annyi szezámpehely vagy lenmagliszt, esetleg mandulaliszt, amennyit felvesz, tojások méretétől függ,

só, bors, fokhagyma, petrezselyem.

 

Elkészítése:

A tonhalról leöntjük az olajat, majd összekererjük a többi hozzávalóval. Annyi magliszetet teszünk hozzá, hogy formázhatóvá váljon, majd a tonhalas masszából formázzunk golyókat, vagy akár laposabb korongkat. Kókuszzsíron pár perc alatt süssük ki őket, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük kb. 20 percig. A golyók méretétől függ a sütési idő.

Fogyaszthatjuk főzelék mellé, de akár valamilyen zöldségpüré vagy friss saláta is passzol hozzá. 

 

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/