Narancsos mandulás paleo sütemény

Narancsos mandulás paleo sütemény

 

Narancsos mandulás paleo sütemény

Hozzávalók:

(kb. 18 db kis koronghoz)

180 g mandulaliszt

4 darab tojás

fél narancs leve, és lereszelt héja

stevia ízlés szerint

fahéj, vanília, kevés szegfűszeg

1 ek. kakaópor

fél ek. kókuszzsír

egy csipet szódabikarbóna

(Esetleg egy kis marék mazsola, de annak ugye magas a szénhidrát tartalma, úgyhogy ha valaki fogyni szeretne, akkor csak óvatosan...)

 

Elkészítése:

A mandulaliszt kivételével minden hozzávalót összekeverünk, majd a folyékony masszához hozzáöntjük a lisztet is, és simára keverjük. Ha túl sűrű a massza, akkor vízzel vagy még egy kicsi frissen facsart narancslével hígítható. A tésztából korongokat formázunk, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük. A sütés ideje a korongok méretétől is függ.

 

Virágh Barbara

táplálkozási tanácsadó

 

Korábbi cikkeink

A - Z-ig Bőrbarát ételekRendhagyó ábécénk sorra veszi azon élelmiszereket, amelyek nemcsak egészségesek és finomak, hanem kívülről és belülről is támogatják a bőr folyamatos megújulását. 
Nőakadémia - Hogyan láttassuk magunkat fiatalabbnak?Öregedő arcbőr, ritkuló haj, kerekedő idomok… 45-50 éves kor körül válik egyértelművé az idő vasfoga. Beletörődés helyett inkább fogadjuk meg a „sorstárs” stylist tanácsait.
Intimkozmetika nem csak nőknekHa a férfiakról és a gyantázásról beszélünk, a két szó együtt még mindig paradoxonnak hat, pedig nem muszáj meghagyni a nőknek ezt a kiváltságot, mivel a gyantázás és a sikeresség között szorosabb az összefüggés, mint azt korábban gondoltuk volna.
Ráncfelvarrás szike nélkülGörbe hétvége Ibizán. All inclusive heverészés a Vörös-tengernél. Teljesítménytúra a Kárpátok bércein. Csatangolás Isztambul sikátoraiban. Összeállításunkban – vérmérsékletéhez mérten – mindenki megtalálja az éveket visszapörgető nagy utazást.
A bio nem elég!A bőr a legnagyobb szervünk, amely testsúlyunk majdnem 15%-át, összfelülete pedig átlagosan 1,4–1,6 négyzetmétert tesz ki. Azt már ki sem mernénk számolni, ekkora területen mennyi méreg felvételére képes, ha rákényszerítjük. Éppen ezért egy magára valamit is adó TestŐr nem ken akármit a bőrére!
Generációs szexkörkép – 2011A nők eltérő generációinak szexualitása a rendszerváltás hatására erősödött fel igazán, és azóta is folyamatosan változik. Tabuk nélkül próbálunk keresztmetszetet adni intim szokásainkról.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/