Gyönyörű magyar képek a világ legrangosabb természetfotós versenyén

Budapest- Egy újabb kimagasló eredmény, amire mi magyarok büszkék lehetünk, hiszen a harminckét éves Bíró Gergelynek most valami olyasmit sikerült elérnie, amiről számos fotós csupán álmodozik. Évek óta foglalkozik hobbifotózással, ám hogy ilyen sikert arat majd egy elkészült képe, ő sem hitte volna.

 

Gyönyörű magyar képek a világ legrangosabb természetfotós versenyén

Íme egy különleges fotó története, ami helyet kapott a 2013-as év 100 legjobb fotói között. Régóta terveztem egy különleges utat, ahol csak a fotózással és a természettel foglalkozhatom. Rengeteg díjnyertes fotót láttam már, könyvet és újságot tanulmányoztam, amiben csodálatos képek szerepelnek. Azonban, mint a legtöbb fotós, én is ezektől eltérő, egyedi témára és megvalósításra törekedtem. Nagy álmom volt, hogy egyszer én is belekerülhessek egy ilyen díjnyertes könyvbe - kezdi Gergely, akiben még kavarognak az elmúlt hetek élményei. - Mindig úgy  gondoltam, hogy nincs elég jó fotóm a világ legnagyobb természetfotó pályázatához, de idén a barátnőm nyomására beneveztem Hogyan született a díjnyertes kép? Egy mesés helyre jutottam el 2013 januárjában, ahol egy barátommal kenuztunk a Costa Rica-i San Carlos folyón, amikor zajt hallottam a dzsungelből. Ekkor született a fotó - kezdi Gergely, aki a sűrű bozótban megpillantotta azt a két csodálatos leguánt, amint egymással harcoltak. Azonnal a fényképezőmhöz kaptam és exponáltam. Ahogy lenyomtam a gombot már vége is volt az eseménynek. Hihetetlen volt látni a párzási időszak alatt díszes, narancssárga színben pompázó zöld leguán hímeket. Számomra azért is jelent sokat ez a kép, mert abszolút spontán körülmények között, és nem megtervezett, előidézett helyzetben született. Szerintem mindig ezek a legkülönlegesebb fotók. De bevallom, gondolni sem mertem, hogy valaha is e-mail érkezik a londoni Természettudományi Múzeumtól. Amikor elolvastam, nagyon meglepődtem, hogy helyet kaptam a 2013-as év 100 legjobb fotója között. A 2013-as évben 13 felnőtt kategóriában közel 43.000 kép érkezett 96 országból erre a pályázatra. A képem kiemelt lett a ‘Hidegvérű állatok viselkedése’ kategóriában. Ez az elismerés erőt adott és motivál, hogy a továbbiakban is ezzel a csodálatos hobbyval foglalkozzak. Az elmúlt időszakban telefonkönyv vastagságúra hízott a bakancslistám a felfedezésre váró természeti csodáktól. Remélem az álmaim a mostanihoz hasonlóan valóra válnak és az külön öröm, ha ez még másoknak is tetszik - tette hozzá a fiatal fotós, aki azt is elárulta, hogy a legjobb fotók megjelennek a BBC és a Múzeum által kiadott könyvben. Illetve a fotósok meghívást kaptak a londoni Természettudományi Múzeumba a díjátadó ünnepségre egy vacsora keretein belül, amit követően elsőkét járhatták körbe a később nemzetközi turnéra induló kiállítást.

Korábbi cikkeink

Fogyni a megújulásértA vérünk 3 hónap alatt cserélődik ki teljesen, a bőrsejtek 28 nap alatt, míg a tüdősejtek 70 nap alatt újulnak meg. A helyes, jó minőségű táplálkozással, diétával megfelelő táptalajt tudunk biztosítani sejtjeinknek és testünknek a megújuláshoz.
Megvannak az Év Testébresztői!A Coca – Cola Testébresztő Díj jelöltjeit megismerhették a nyár folyamán, folyamatosan lehetett rájuk szavazni is, most pedig kiderült, hogy kinek sikerült a sporttársain kívül a legtöbb embert megmozdítani a közösségi fórumokon, és ki az, akinek a pályázata leginkább meggyőzte a szakmai zsűrit!
Arcra fel!Mit tegyünk, ha nem szeretünk tükörbe nézni? A teljes plasztikai műtétek visszahozhatják veszni látszó önbizalmunkat, de olyan változásokat is eredményezhetnek, amely komoly személyiségátalakulást követel.  
A Kárpátok vizeinAki Magyarországon szeretne rálelni a számára legmegfelelőbb gyógyvízre, a zavarba ejtő választék miatt bizony nehéz dolga lehet.
Természetes botox - Keleti gyógymódok nyomábanA keleti nők híresek ápoltságukról és szépségükről, amelyet nem csak a genetikának köszönhetnek. Több évszázados, akár évezredes recepteket és módszereket használnak a mai napig, de szemléletmódjuk is nagyon eltérő a miénktől. 
FürdőszobatitkokA környezettudatos, bió, öko és natúr kozmetikumok fejlesztése és gyártása nem csak egészségügyi kérdés, hanem társadalmi felelősség is. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/