Gyógyító élettér

Mi köze egészségünknek és vitalitásunknak otthonunk északi, keleti és északkeleti területeihez? Ez nem mindenkinek kérdés. Az indiaiak ősidők óta tudják a választ, és ha megismerjük térrendezésre vonatkozó, több ezer éves bölcsességeiket, könnyebben elkerülhetjük a betegségeket, illetve hamarabb gyógyulhatunk.

 

„Ne tedd a szemetet északkeletre, mert megharagszik a terület istene!” – mondaná egy bölcs, idős, indiai asszony, míg egy mai európai fiatal feltehetően mosolyog ezen intelem hallatán. Pedig az ősi indiai tudást magában foglaló Védákban megtalálhatók a mai Vaszati-rendszer és módszer alapjait képező tanítások, melyek tartalmazzák a minket körülvevő környezet törvényeit, amelyek arra világítanak rá, hogyan élhetünk összhangban vele.

Aki harmóniában van önmagával és környezetével, az nagyobb eséllyel tudja megőrizni egészségét, mint aki kiegyensúlyozottság hiányában éli az életét. Báthory Beatrix Vaszati-szaktanácsadó, radiesztéta és lakberendező a következőket mondja az otthon kialakítása és a benne lakók élete közötti összefüggésekről. „A Vaszati szerint egy lakás, illetve egy ház a benne élők tükörképe, hiszen nem véletlenül éppen azok az emberek laknak abban az élettérben. Ami az otthon térrendezési, illetve építészeti hiányossága, hibája, az a benne élők számára kihívást jelentő feladatként mutatkozik meg. Például egy olyan lakásban, ahol a női energiák dominálnak, egy egyedülálló nő számára kihívást jelent bevonzani a férfit, illetve egy pár számára megteremteni a kiegyensúlyozottan működő társkapcsolatot, amelyet a felek egyenrangúan élhetnek meg. Hasonlóképpen működik mindez az egészséggel kapcsolatban is. Akik olyan élettérben laknak, ahol az egészséget támogató energiák nem megfelelően működnek, könnyebben megbetegedhetnek, és nehezebb lehet számukra a gyógyulás.”

  Gyógyító élettér

Teremts egészséget!

Nem véletlenül szerepelt az északkeleti szemét példája néhány sorral feljebb, ugyanis otthonunk e területének kiemelt szerepe van életünk megfelelő működésében, amelynek alapja, hogy egészségesek legyünk. De kezdjük a legelején, azokkal az alapinformációkkal, amelyek a Vaszati-térrendezés pilléreit jelentik, és amelyeket megismerve érthetővé válik, mit tehetünk otthonunk kialakításában az egészségünkért.

A geofizikai energiaáramlás törvénye szerint a földön két életenergia-áramlás van, az egyik északról dél felé, a másik keletről nyugat felé irányul. Az előbbi organikus női energia, az utóbbi hímnemű szolár energia. Ez a két energiaáramlás összegződik északkeleten. Így az érkező energiákat északkeletről kapjuk, míg a távozók délnyugaton hagyják el a teret. Az északkelet szimbolizálja a jövőnket, a délnyugat pedig a múltunkat.

 

Báthory Beatrix Vaszati-szakértő szerint mindezek értelmében az alábbiak rendkívül fontosak az egészség megőrzése, illetve a betegségekből való kigyógyulás érdekében.

Adjunk megfelelő lehetőséget az életenergiák beérkezéséhez az otthonunkba, vagyis az életünkbe. Tehát lakóterünk északi, északkeleti és keleti szeleteiben legyenek ablakok, és ha mód van rá, keleten vagy északon legyen a bejárati ajtó. Ahol belépnek az életenergiák az életünkbe, ott lépjünk be mi is a lakásunkba, házunkba.

Az északi rész nyitottsága azért nagyon fontos, mert onnan jönnek az egészséget, bőséget, táplálást éltető energiák. A kelet pedig azért, mert a felkelő nap energiájára nagy szükség van a megfelelő vitalitáshoz. Előbbi magához a gyógyuláshoz szükséges, utóbbi pedig ahhoz, hogy legyen életerőnk, lelkesedésünk nap mint nap.

Fontos, hogy az otthon északi, keleti és északkeleti része ne csak nyitott, de szellős is legyen. Ne terheljük meg nehéz bútorokkal, és ne használjunk itt sötét színeket.

Az indiaiak északkeletre helyezik a házi oltárukat. Tegyük erre a területre azon dolgok szimbólumait, amelyeket szeretnénk bevonzani az életünkbe. Betegség esetén olyan képeket, tárgyakat helyezzünk északkeletre, amelyek az egészséget szimbolizálják.

Amennyiben olyan élettérben lakunk, ahol zárt az északi, a keleti vagy az északkeleti terület (Közép-Európában ez elég gyakori, mert itt elsősorban a délnyugati nyitottságra törekszik az építészet a sok fény beáramlása miatt), érdemes fényforrással, tükörrel vagy a területhez tartozó színnek, formák, tárgyak alkalmazásával oldani a zártságot. Az alábbiakat akkor is alkalmazhatjuk, ha megfelelő e terület nyitottsága – így erősíthetjük az energiáit, például gyógyulási folyamatban.

Észak: zöld és világos színek használata, kisebb növények, tiszta víz, akvárium, csobogó, széf, tükör

Északkelet: vajsárga, házi oltár, tiszta víz, akvárium, csobogó, vizet ábrázoló képek, tükör

Kelet: napszínek – sárga, narancs, arany – és tükör

Az egészséggel, illetve a megbetegedésekkel kapcsolatban az egyik legnagyobb problémát az északon, keleten vagy északkeleten lévő vécé jelenti. Ilyen esetben a pozitív energiák nehezen tudnak érvényesülni, mert egy negatív potenciálú helyiség van a pozitív élettérben. Gyakran előfordul, hogy súlyos betegségekkel küzdenek az ilyen otthonban élők. Ennél az elrendezésnél semmiféleképpen ne díszítsük a helyiséget az égtájnak megfelelő kiegészítőkkel vagy színekkel, hanem használjunk úgynevezett jantrákat, azaz korrekciós eszközöket, amelyek kiválasztásához fontos szakértő segítségét kérni.

Az északkeleten lévő szemetes, illetve mosogató is problémaforrás szimbóluma lehet, ha nem takarítjuk el sűrűn a bennük lévő hulladékot és mosatlant. Különösen fontos e területek tisztán tartása, ha erre az égtájra esnek, mert ha nem is haragszik meg a terület istene, mindenképpen blokkoljuk az életenergiák megfelelő beáramlását, ha szeméttel, lommal, tisztátalan dolgokkal eltorlaszoljuk az útját.

Mindennek van egy középpontja: a tér nélküli és időtlen csend, ami maga a kiindulópont. Városokban ez az úgynevezett nullpont a templom, lakásban/házban pedig annak középpontja. Az otthon középpontja olyan, mint az ember szíve, fontos, hogy ne terheljük meg. Törekedjünk arra, hogy a lakás középpontjának szabadságát ne akadályozzák falak, bútorok.

A dél, a nyugat, valamint a délnyugat, vagyis az otthon passzív területei akkor tudnak leginkább kedvezni számunkra, ha zártabbak, mint az aktív részek, vagyis az észak, a kelet és az északkelet. A dél, a nyugat, valamint a délnyugat zártsága a stabilitás és a biztonságérzet szempontjából nagyon fontos azért, hogy ne legyen az ember kiszolgáltatva a külvilágnak. Ez is elkerülhetetlen a gyógyuláshoz.

A legtöbb probléma a délnyugaton lévő ajtón keresztül érkezik a házba. Ha teheti, falazza be az ilyen ajtót, és nyisson másikat!

Ahhoz, hogy ne betegedjünk meg, illetve kevesebb nehézséggel tudjunk gyógyulni, szükség van minőségi alvásra. Ennek érdekében tegyük az ágyunkat nyugatra, délnyugatra vagy délre, mert a megfelelő pihenésre elsősorban a passzív területek alkalmasak. 

Sziebig Tímea

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Hamuból gyémánt - Igaz történetekKét nő – akik rendületlenül hittek abban, hogy hamarosan jobbra fordul a sorsuk, és akaraterejüknek köszönhetően újjászülettek életük egyik legnagyobb válságát követően. 
Miből vegyünk biot? Bevásárló-lista tudatos fogyasztóknak Ha minden élelmiszerből csakis bio-termelésűt teszünk a bevásárlókosárba, a számla sem lesz alacsony. De van mód arra, hogy ésszerűen és takarékosan válasszunk, mégis egészségesen táplálkozzunk.
Méregtelenítés első kézbőlA nagytakarítás nem csupán a lakásunkra fér rá rendszeresen, hanem szervezetünkre is, hiszen a régóta felhalmozódott méreganyagokat ki kell ürítenünk. Erre vállalkozott kolléganőnk, Kis Adrienn is, aki egy háromnapos léböjtkúrán vett részt.
Gyógyító élettérMi köze egészségünknek és vitalitásunknak otthonunk északi, keleti és északkeleti területeihez? Ez nem mindenkinek kérdés. Az indiaiak ősidők óta tudják a választ, és ha megismerjük térrendezésre vonatkozó, több ezer éves bölcsességeiket, könnyebben elkerülhetjük a betegségeket, illetve hamarabb gyógyulhatunk.
Zöld kávétól pörög a napAusztráliában, az USA-ban és Nyugat-Európában már régóta hódít az instant zöld kávé keverék. Nálunk is egyre többen váltanak a hagyományos kávéról a könnyen elkészíthető és egészséges reggeli italra, ami élénkítő fogyasztószer is egyben.
Az öt elemen alapuló táplálkozásGyógyító menü fából, fűből, tűzből...Ha nem az ételek kalóriájára, hanem energiájára figyelünk, változatosan étkezhetünk – és súlyunk sem lesz az ellenségünk. Ahogy a világegyetemet, úgy szervezetünket is az öt alapelem alkotja, irányítja. Amikor a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz elem egyensúlyban van, testileg és lelkileg is egészségesek vagyunk. Ennek elérésében segít az öt elem tana szerinti táplálkozás.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/