Update Illatos-omlós csirkemell, zöldséges sült update tésztával

 

 

Illatos-omlós csirkemell

 

 

Update Illatos-omlós csirkemell, zöldséges sült update tésztával

 

Első lépésként készítsük elő húsunkat. A csirkemellet vágjuk újnyi vastag csíkokra, sózzuk, borsozzuk, majd a további folyamatok idejére hűtőszekrénybe pihentessük.

Tegyük fel tészta vizünket, és e közben készítsük elő a körethez a friss nyersanyagokat.  Kevés light margarinon és oliva olajon puhítsuk át a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kevés friss petrezselyemmel. Az enyhén sós forró vízben főzzük ki a szénhidrát csökkentett tésztát, és keverjük össze a puhított zöldségekkel. Köretünk ízét fokozzuk pár csepp szójaszósszal, és fedővel lefedve 70 fokos sütőben a hús elkészítéséig tartsuk melegen.

Tojásfehérjét kemény habbá verünk, ízesítjük sóval, fehérborssal, majd lassú keverés mellett hozzá adjuk a szénhidrát csökkentett lisztet és a tápióka keményítőt. Az így kapott masszába mártva húsunkat forró zsiradékban készre sütjük, és a köretével forrón tálaljuk.

 

Tipp: Tojásos masszánkba nem csak csirkemellet, de vékony hasábokra vágott friss zöldségféléket is süthetünk!

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/