Sztárok titkai, ahogyan ők csinálják

Sztárok titkai, ahogyan ők csinálják

 

Sztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csinálják

Apáti Bence 

Az Opera magántáncosként a balettművész Apáti Bence folyamatosan mozgásban van, hiszen reggeli gyakorlatok, próbák és előadások váltják egymást életében nap mint nap. Testét formában tartania így nem nehéz, a tánc mellett azonban rendszeresen edz konditeremben is, hogy izmait fejlessze. Nagy szerelme pedig a boksz, melyben nagyon tehetségesnek bizonyul – és amely remek módja annak, hogy a felgyülemlett feszültséget levezesse. A boksz mellett egy másik küzdősportot, a kempót is szereti. Közösségi sportélményként előfordul, hogy focizik a barátaival, ám a sérülésveszély miatt ezt nem gyakran teszi. Bence étkezése a sajátos időbeosztás miatt elég rendszertelen, és sajnos nem is mindig tud egészséges ételeket magához venni.

 

Czutor ZoltánSztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csinálják

Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere azon szerencsések közé tartozik, akik nem igazán szeretik a cukros ételeket, és mivel már gyerekként sem volt édesszájú, könnyen ellenáll az ilyen falatoknak. Annak ellenére, hogy imád sokat enni, nem kell különösebben aggódnia formája miatt, mert főként húst és zöldséget fogyaszt, a szénhidrátban gazdag kenyereket és tésztákat viszont mellőzi. Az énekes odafigyel a folyadékfogyasztásra, általában napi 4-5 liter vizet iszik meg. Káros szenvedélye nincsen, nem dohányzik, alkoholt csak alkalmanként fogyaszt. Egyetlen gyengéje a csokoládé, ám abból mindig a magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokoládét választja. A mozgást sem hanyagolja el, hetente jár squasholni és szaunázni, ha pedig futni támad kedve, akkor a Margit-szigeten rója a kilométereket. Emellett imádja a vizet, szívesen úszik és búvárkodik, ha a tengernél jár, de a horgászást is remek kikapcsolódásnak tartja. Zoli úgy véli, a fellépések is remekül karbantartják testét, hiszen a hosszú koncertek alkalmával végig mozgásban van a színpadon.

 

Sztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csináljákDancs Annamari

Lételeme a mozgás az operettszínház szubrettjének, Dancs Annamarinak. Gyermekkora óta rengeteget sportol: korcsolyázott, évekig balettezett, majd aerobikozott, emellett rendszeresen síel és táncol. Annamari úgy véli, fontos a mozgásban a változatosság, hogy mindig másféle terhelés érje a testet. Mivel nagyon igényli a szabad levegőn való sportolást, 4 éve rendszeresen fut a Margit-szigeten, emellett konditeremben is erősít, igazi szerelme azonban a tánc. Az énekes-színésznő szerint a legjobb zsírégető mozgás az a fajta akrobatikus, mozgalmasan koreografált tánc, melyet a színházi szerepei során gyakorol. Ez nagy odafigyelést és tudatosságot igényel, hiszen nemcsak a mozgásra kell koncentrálni, hanem közben az éneklésre is. Annamari a táplálkozásban is rendkívül tudatos: mivel foglalkozása megkívánja, nagyon odafigyel az alakjára. Saját maga főz, a reformkonyhát követi. Kevés kenyeret és tésztát fogyaszt, tartózkodik a zsíros ételektől, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik, és törekszik az egészséges alapanyagok használatára. Egyetlen gyengéje, hogy a süteményeknek nem tud ellenállni, ám ezeket a finom falatokat könnyedén kompenzálja a rengeteg mozgással.

 

Sztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csináljákDrávucz Rita

A világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Drávucz Rita igazán ügyel egészségére. Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, szénhidrátot leginkább napközben eszik, este már nem. A húsok közül a csirkét és a marhát részesíti előnyben, és hetente legalább egyszer hal is kerül a tányérjára. Fontos számára, hogy mindig egészséges legyen, elkerülje a betegségeket, így az egészséges táplálékok mellett vitaminokkal és fehérjekészítményekkel is erősíti szervezetét. Rita szívesen főz, főként könnyű, egészséges alapanyagokból készült fogásokat szeret készíteni – mivel évekig játszott Olaszországban, az olasz konyha egészséges ételei a kedvencei közé tartoznak. Kerüli a bő olajban sült ételeket, a zsíros és cukros fogásokat ugyanúgy, mint a szénsavas, cukros italokat. A sportolónő szabad idejében szívesen mozog, gyakran úszik, kerékpározik, TRX segítségével erősít, valamint vonzzák az olyan vizes extrém sportok, mint a wakeboard, bár ezt még nem volt lehetősége kipróbálni.

 

Erdélyi MónikaSztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csinálják

Erdélyi Mónika televíziós műsorvezető rendkívül elfoglalt, ennek ellenére nagyon tudatosan odafigyel étkezésére. Úgy véli, a formában maradáshoz leginkább a táplálkozásban való mértékletesség és az elfogyasztott étel mennyisége a legfontosabb. Hogy formában maradjon, jól bevált diétáját követi: délelőtt csak gyümölcsöt fogyaszt, ebédre valamilyen sovány húst zöldségkörettel, hogy szénhidrátban szegény fogást vesz magához, délután engedélyez magának egy kis rágcsálnivalót, például mogyorót, mandulát, melyek egészséges zsírsavakat és fehérjéket tartalmaznak, vacsorára pedig valamilyen salátát választ. Úgy érzi, sokkal frissebb és energikusabb, ha kevés, de egészséges táplálékot vesz magához, épp ezért nem viszi túlzásba az evést. A műsorvezetőnek káros szenvedélye nincsen, egyedül a kávé az, amiről nem tud – és nem is szeretne – lemondani. Mónika kevés időt tud a mozgásra szánni, ám ha ideje engedi, otthon valamilyen dvd-re mozog, kedveli például a kick-box aerobikot, melynek segítségével a nap során felgyülemlett stresszt is le tudja vezetni.

 

Sztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csináljákOnyutha Judit 

Onyutha Judit számára nőként és anyaként is fontos, hogy egészséges legyen, ezért törekszik a táplálkozás és a mozgás terén is az odafigyelésre. Lényegesnek tartja a rendszeres és tudatos étkezést, mely során egészséges alapanyagokból jó minőségű ételt fogyaszt. Kevés szénhidrátot eszik, inkább sok salátát és zöldségféléket fogyaszt köretként, és a gyermekeivel is igyekszik megszerettetni a zöldségeket és a gyümölcsöket. Járványokkal teli időszakban egy jól bevált módszerrel erősíti saját és gyermekei immunrendszerét: rengeteg frissen facsart gyümölcslevet isznak, hogy elkerüljék a betegségeket. Ha folyadékról van szó, Judit nagy kedvence a tea, naponta több csészével is elkortyol belőle. Kávé helyett pedig inkább zöld teát fogyaszt mézzel és citrommal, így egészségesen élénkíti szervezetét, egyúttal antioxidánsokkal is erősíti. Judit szívesen mozog a szabadban, főleg a tavaszi–nyári időszakban kerékpározik gyermekeivel közösen, emellett pedig rendszeresen kocog otthoni futópadján is. 

 

Ungár KláraSztárok kulisszatitkai, ahogyan ők csinálják

Ungár Klára politikus úgy tartja, az egészséges életmód alapja az egészséges táplálkozás. Épp ezért odafigyel arra, mit fogyaszt: rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik, fehér helyett barna, illetve teljes kiőrlésű kenyeret tesz az asztalra, a sertéshús fogyasztását pedig mellőzi, inkább a fehér húsokat és a halat részesíti előnyben. Rengeteg folyadék elfogyasztásával is törekszik az egészségmegőrzésre, nagy kedvence a tea, leginkább a zöld és a piros változat, ellenben üdítőt és cukrot tartalmazó italokat egyáltalán nem iszik. Klára mindennapos, kedvelt elfoglaltsága a kutyájával való napi legalább egyórás erdei séta, amely remekül formában tartja, hetente egyszer pedig baráti társasággal hódol gyermekkori szenvedélyének, a pingpongnak. Korábbi gerincproblémája miatt gyógytornázni is szokott, nyújtó és erősítő gyakorlatok segítségével igyekszik megőrizni állapotát. Testi-lelki feltöltődése érdekében nyaranta rendszeresen tölt el néhány napot a tengernél, ahol a friss levegő és a tengervíz segítségével regenerálódik. 

 

 

 

Virág Dorka

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Mozzarellás cukkinisalátaTestŐr - recept
Csirketekercs „sárga rizzsel”
Privát praktikákSzínész, zenész, modell, szakács, sportoló. Mindenkit ledönthet a lábáról az influenza, de nem biztos, hogy hasonló problémát hasonlóképpen kezelnek. Ismert emberek osztották meg velünk gyógyulási praktikáikat.
Az öt elemen alapuló táplálkozásGyógyító menü fából, fűből, tűzből...Ha nem az ételek kalóriájára, hanem energiájára figyelünk, változatosan étkezhetünk – és súlyunk sem lesz az ellenségünk. Ahogy a világegyetemet, úgy szervezetünket is az öt alapelem alkotja, irányítja. Amikor a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz elem egyensúlyban van, testileg és lelkileg is egészségesek vagyunk. Ennek elérésében segít az öt elem tana szerinti táplálkozás.
Ráncba szedett életArcunk egy olyan térkép, amelyen helyet kapnak fontos életeseményeink lenyomatai. Ha megtanulunk olvasni ebben a szimbólumrendszerben, feltárul előttünk az arc mögött álló ember személyisége, életútja, egészségi állapota.
Genetikailag is hordozhatunk tüdőbetegségetA dohányzás számos tüdőbetegséget okozhat, de vannak olyan nehezen felismerhető betegségek, amelyeket születésünktől fogva hordozhatunk magunkban. Ezek a betegségek olykor már túl későn kerülnek az orvosok látószögébe, és a tüdő transzplantáció elkerülhetetlen. Az az Alpha-1 antitripszin hiány diagnosztikájában első és legfontosabb, hogy gondoljunk rá! Sajnos sok gyerek születik Alpha-1 antitripszin hiányos genetikai betegséggel, sajnos ezeknek a gyerekeknek a fele nem éri meg a felnőttkort az e

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/