Gyógyulás a természet erejével

A Kárpát-medence vékony földkérgének köszönhetően Magyarország nemcsak Európában, hanem az egész világon termál- és gyógyvíznagyhatalomnak számít.

 

A fennállásának negyvenedik évfordulóját idén ünneplő Danubius Hotels Group szállodaláncot nemzetközileg is a gyógyvizek szakértőjének tartják, mivel a hálózat szállodái, fürdői és szakértő munkatársai a mélyben rejtőző természeti kincsek erejével segítenek a gyógyulni és pihenni vágyóknak. A DH esetében nem a közfürdőkre épültek rá a hotelek, hanem azokban alakítottak ki külön gyógyászati részlegeket. Ezért náluk már akkor elérhető volt a medical wellness, amikor még a fogalom meg sem született.

 

„Negyven évvel ezelőtt, 1972-ben azért alapították meg a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Vállalatot, hogy a hazai gyógyturizmusnak gazdája legyen. A nemzetközi szintű szállodák ebben az ágazatban akkor még nem léteztek itthon” – eleveníti fel a múltat Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója. A szállodalánc gyógyászati kezeléseit Magyarországon és Szlovákiában elsősorban termál- és gyógyvízre alapozták, mivel ezek különösen hatásosak a gyakorinak számító idült gyulladásos, degeneratív mozgásszervi megbetegedések kezelésében, és jól alkalmazhatók rehabilitációs programok részeként is. Magyarországon a főváros mellett Hévízen, Bükfürdőn, Sárváron, több vidéki nagyvárosban és a Balatonnál összesen 22 helyen várják a vendégeket a hálózat szállodái. A gyógyászati kezeléseket többségében még mindig más országokból érkező, idősebb vendégek keresik, ezzel együtt egyre több honfitársunk is igénybe veszi a gyógykúrákat.A Danubius Hotels négy- és ötcsillagos egységeivel nemzetközi hírű hálózattá vált. Ugyanazt a minőséget tapasztalhatják a vendégek a csehországi Marienbadban, az erdélyi Szovátán, a szlovákai Pöstyénben vagy éppen Londonban, a Regents Park közvetlen közelében. Ettől függetlenül a vendégekért folyamatosan tenni kell. „A kedvezőtlen nemzetközi médiavisszhang a külföldiek utazási kedvét is negatívan befolyásolhatja, ez alól talán a gyógy- és wellnesságazat jelent kivételt. Az elmaradó német turisták helyett azonban sikerült idecsábítani az orosz és a volt szovjet utódállamokból, valamint a Közel-Keletről érkezőket” – mondja a vezérigazgató.

 Gyógyulás a természet erejével

Gyógyír minden bajra

A szállodákban teljes mértékben kihasználják a természet nyújtotta előnyöket. Az iszapot Hévízen a híres helyi termálforrásból, Pöstyénben a Vág folyó meleg üledékéből, a romániai Szovátán pedig a Medve-tóból nyerik. Ezek legjellemzőbb tulajdonsága a jó hőtároló képesség és a kiválló hőleadás. Kitágulnak az erek, gyorsul az anyagcsere, ennek következtében a krónikus gyulladások csökkennek. Az izmok és az inak ellazulnak, a görcsök feloldódnak. Az ásványi anyagokban gazdag iszap méregtelenít, megköti a szabad gyököket, fokozza a vérkeringést, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat, és visszaadja a bőr fiatalos ragyogását. A kezelés enyhíti az ízületi duzzanatokat, az izomfeszülést, illetve a porcok, a kötőszövetek és a porckorongok jobb tápanyagellátásához vezet. Ezenkívül erősíti a szervezet gyulladáscsökkentő és immunfolyamatait. A sós iszap nemcsak mozgásszervi betegségek, hanem bőr- és nőgyógyászati rendellenességek gyógyítására is alkalmas. A szlovákiai Pöstyényben a degeneratív és idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedéseket kezelik sikeresen, de bizonyítottan hatásos módszerekkel végzik az idegrendszer és a sérülések utáni állapotok kezelését is. „A negyvenedik évforduló kapcsán szeretnénk megajándékozni vendégeinket. A négyes számmal játszva kedvezményekkel és meglepetésekkel sokszorozzuk meg élményeiket – remek alkalmat kínálnak idén a hosszú hétvégék, melyeken izgalmas és színes programokkal készülünk szállodáinkban országszerte. A húsvéthétvége a kisgyermekes családoké, interaktív gyermekprogramokkal várjuk őket. Pünkösdkor Fűben-fában orvosság címmel a fűszer- és gyógynövényekről tudhatnak meg többet vendégeink. A nyár a zenés és grillprogramok ideje, míg ősszel azoknak kedvezünk, akik a sört, a gesztenyét és a sült tököt kedvelik” – részletezi Deák Imre vezérigazgató. 

 

 

 Két hét csodákra képes

A szállodákban több mint negyvenféle gyógykezeléssel várják a látogatókat. A szó szerint személyre szabott kúrák legalább hét-, legfeljebb huszonnyolc naposak. A legenda szerint sok beteg két-három hét kúra után az orvosi rendelőben felejti a botját, mivel teljesen elmúlnak a fájdalmai.

Jótékony kényeztetés

A méregtelenítés sokat segíthet a betegségek megelőzésében. Erre a célra különösen alkalmas a szállodákban népszerű zöldagyag-kezelés, melyet a testre és vékony rétegben az arcra is felvisznek, majd a bekent felületet szorosan bepólyázzák, és húsz percig hagyják, hogy az agyag természetes módon felszívja a bőrben felhalmozódott méreganyagokat. Ezt nyirokmasszázs egészíti ki, melynek során finom, ritmikus, pumpáló mozdulatokkal enyhe nyomást fejtenek ki a nyakon és a test alsóbb területein, serkentve a nyirokcsomók működését. A végeredmény a méreganyagok, a sejtanyagcsere-termékek és egyéb salakanyagok távozása. A kezelés hatékonyságát a relaxáló, vital vagy holt-tengeri sómasszázs tovább növelheti.

 

Gyógyulás a természet erejével

Prevenció a fitneszteremben

A Danubius Premier Fitness-hálózat vendégei egy négycsillagos szálloda minden kényelmét élvezhetik. Van, akit a medencék, a szauna és az aerobikterem vonz, de az is megtalálja a számítását, aki a latin táncos órákon élné ki mozgásigényét, esetleg jógával, gerinctornával vagy meditatív aerotréning segítségével lazítana. Emellett a Danubius Healthy Choice egészséges, ízletes menüket kínál, melyek többségében bio alapanyagokból készülnek alacsony zsír- és kalóriatartalommal. Az egészségtudatosság így a hétköznapok része lehet egy, a lakhelyünkön is felkereshető fitneszklubban.  

Sós-pálinkás testradír

Igazi kuriózum a bázikus fürdővel kiegészülő sós-pálinkás testradír. A kezelés során sót és gyümölcspálinkát kevernek össze masszázsolajjal, amelyből sűrű testradír keletkezik. Az egész testfelületen egyenletesen bemasszírozott keverék megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a gyümölcspálinka vitaminjaival együtt felélénkíti a bőr vérellátását. A bőr megtisztul, puhává és bársonyossá válik. A húszperces kezelés alkáli sót tartalmazó fürdővel ér véget.

Aschenbrenner Sándor

< Vissza a cikkekhez Megosztás a facebookon

Korábbi cikkeink

Peller Mariann anyaotthonba látogatott Ki tudná jobban átérezni az otthonukat elvesztett, gyermekes nők helyzetét, mint egy édesanya. Peller Mariann ezért is állt azon jótékonysági program mellé, melynek keretén belül a szervezők és a műsorvezető házhoz viszik az egészséget. Az immár kétgyermekes édesanya olyan csomaggal érkezik a nehézsorsú édesanyákhoz és gyermekeikhez, amely segítséget jelent az édesanyák egészségének megőrzésében. A kicsik játékot, anyukáik pedig vitaminokat kapnak, illetve az MSD Pharma Hungary Kft. segítségéve
DiétamustraRégi fogyókúrák új köntösben. Összegyűjtöttük azokat a diétákat, amelyek alapelvei nem új keletűek ugyan, de hatásosságuk miatt újra és újra terítékre kerülnek.
A - Z-ig Bőrbarát ételekRendhagyó ábécénk sorra veszi azon élelmiszereket, amelyek nemcsak egészségesek és finomak, hanem kívülről és belülről is támogatják a bőr folyamatos megújulását. 
Top 10 arcfiatalító eljárás Melyik nő – és egyre több férfi – tudna ellenállni egy kényeztető arckezelésnek, amelynek nem utolsósorban a gravitációt meghazudtoló hatása is bizonyított! A megoldások összegyűjtésében, amelyeknek köszönhetően akár eggyel jobb formánkat láthatjuk viszont a tükörben, Hantos Tímea kozmetikus volt a segítségünkre.
Emeljük ki vagy rejtsük el!Bármilyen is az arcunk, biztosan vannak rajta olyan részek, amelyekre büszkék vagyunk – és olyanok is, amelyekre kevésbé. Jó, ha tudjuk, hogy okos sminkeléssel könnyedén kiemelhetjük az előnyös területeket, és elrejthetjük, amire nem szeretnénk felhívni a figyelmet.
Amikor a védekezés túllő a célonAllergia. Olyannyira elterjedt a modern korban ez a fajta megbetegedés, hogy talán nincs is olyan család, amely ne lenne érintett…

Iratkozz fel hírlevelünkre!

TestŐr Játék 63

https://www.szonyihotel.hu/